Szerdán jelentették be, hogy hosszas előkészítés, tárgyalások után mind a tíz csapat aláírta a Forma-1 újabb keretszerződését, az ún. Concorde Agreementet, 2021-től öt évre mindenki elfogadta a kínált/kialkudott feltételeket.

Bár a pénzek elosztása jelentősen változik majd, a Ferrari a puszta részvételért már biztosan nem kap közel 100 millió dollárt évente, a maranellóiaknak így is sikerült megőrizniük egyik nagy kiváltságukat, a vétójogot.

„A számunkra alapvető dolgokat sikerült megkapnunk, ez alatt azt értem, hogy tekintetbe vették a márkánk fontosságát. Megőriztük a védelmi jogunkat, más néven a vétót, ami nagyon fontos a Ferrari számára, mert mutatja, hogy a Ferrari mennyire fontos a Forma-1 egésze szempontjából. Szóval összességében elégedettek vagyunk. Nyilván mindig lehet többet és kevesebbet is kapni, de sikerült fontos eredményeket elérnünk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Mattia Binotto.

F1: Ezután is vétózhat a Ferrari 2

A Ferrari-főnök hozzátette, hogy az összes csapat aláírása azt is mutatja, hogy megvan a bizalom a Forma-1 jövőjét illetően.

Azért az új Concorde sem hoz csodálatos átalakulást, a jövőre életbe lépő kiadási plafon, a 2022-ben érkező új autók sem hoznak egyenlőséget, teljesen nyitott versenyt, ismeri el Binotto:

„Kezdetben mindenképp lesznek különbségek, de következő szezonok konvergenciát hoznak majd. A büdzsék drasztikusan csökkennek, az autók egyszerűbbek lesznek, ami elkerülhetetlenül teljesítménybeli közeledéshez, több csatához, végül pedig több győzelemre esélyes csapathoz vezet majd.”