A Max Verstappen győzelmével záruló 70. Évfordulós Nagydíj leintése után nem sokkal a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) illetékesei beidézték a Racing Point képviselőit. A hivatalos indoklás szerint azért kell megjelenniük a stewardok előtt, mert a csapat ugyanazt a fékhűtési megoldást használta a hétvége során, mely miatt a Renault a Stájer, a Magyar és a Brit Nagydíjon is óvást nyújtott be.

A vitatott elemmel kapcsolatban pénteken már született egy döntés: az FIA 400 ezer eurós büntetésre kötelezte a csapatot, emellett megfosztották őket 15 konstruktőri ponttól, mert lemásolták őket a Mercedes 2019-es autójáról.

A döntés ellen többen is fellebbeztek annak enyheségére hivatkozva, de maga a Racing Point is ezt tette, mivel szerintük nem jogos a kiszabott büntetés.

FRISSÍTÉS: A Racing Point megrovásban részesült. Ez minden hétvége után így lesz, amikor használják a kérdéses elemeket autójukon. A döntés nem befolyásolja sem a pilóták vagy a csapat értékelését sem az adott futamon, sem a pontversenyben.

A Renault egyébként ismét tervezte, hogy a stewardoknál jelentik rózsaszín riválisaikat, ám az FIA technikai delegátusának tevékenysége miatt visszavonták azt.