Azok után, hogy a múlt hétvégén idei eddigi legerősebb versenyét zárta a Renault, a második, 70. Évfordulós Nagydíj néven futó silverstone-i futamot is kedvező helyzetbe várhatja, Daniel Ricciardo ugyanis az igen előkelő ötödik helyet érte el az időmérő edzésen

„Mindenkit meglepett kissé a tegnapi harmadik helyünk, így bizonyos értelemben a csapatra is nagyobb nyomás helyeződött, hogy tudjuk-e újra hozni ezt a formát. Nem gondolom, hogy bárki is számított arra, hogy megint harmadikok leszünk, de valószínűleg arra igen, hogy ott végzünk, ahol, vagyis az ötödik helyen. Fel vagyok tüzelve!” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek az időmérő után.

„Nagyjából minden egyes kör után, amikor átszeltem a célvonalat, azt éreztem, hogy kifújom a levegőt. Úgy éreztem, minden körömből sikerült kihoznom a legtöbbet, így elégedett vagyok” – folytatta gondolatait, majd hozzátette, az eredményben az R.S.20-as fejlődése is közrejátszott: „Az autó hátulja már határozottan jobban működik. Már korábban rá tudunk lépni a gázra, érezzük a leszorítóerőt, és működik.”

F1: Ricciardo is elájult a visszatérő Hülkenbergtől 1

Egykori csapattársához, Max Verstappenhez hasonlóan Ricciardo sem tudott elmenni szó nélkül Nico Hülkenberg bravúrja mellett, a Racing Pointnál, a koronavírusos Sergio Pérez helyettesítésére ideiglenesen visszatérő német a harmadik helyről, a Mercedesek mögül várhatja a vasárnapi versenyt.

„Csak egy tizeddel maradtunk el Maxtól, aminek nagyon örülünk, mert jelentős előrelépésről árulkodik. Előző héten még nyolc tized volt a hátrányunk, azt hiszem. De Hülk mekkorát ment! Azt hiszem, erre a hétre sikerült beállítania a nyakát, most már szabadnak érzi magát” – viccelődött az ausztrál, miközben védelmébe vette Hülkenberget. „Na, de őszintén: le a kalappal előtte! Tudjuk, hogy működik az autója, de nem akarom azt mondani, hogy ez csak az autó érdeme. Nyilvánvaló, hogy remek munkát végzett. Nem érdekel, ki mit mond, mert ugyan veterán, sokáig a kanapén ült, így nem volt könnyű dolga.”

Míg Ricciardo szép, magabiztos időmérőt tudhat maga mögött, Esteban Ocon csak a 11. időt autózta, ám a francia valójában csak a 14. rajtkockából indulhat, három rajthelyes büntetést kapott ugyanis a williamses George Russell feltartásáért.