Ahogy az első, úgy a második pénteki szabadedzésen is messze a többiek előtt járt a Mercedes, a Forma-1-es 70. Évfordulós Nagydíj délutáni gyakorlásán a címvédő és múlt hétvégi győztes, Lewis Hamilton zárt az élen, mögötte Valtteri Bottas 176 ezredes hátránnyal lett a második.

A két Mercedes-pilóta eltérő taktikával próbálkozott a gyors körén, Hamilton a közepes, Bottas a lágy keveréken futotta legjobbját.

A harmadik kisebb meglepetésre a renault-s Daniel Ricciardo lett, 16 ezreddel megelőzve volt csapattársát, a Red Bull-os Max Verstappent, ők ketten, valamint a Racing Point-os Lance Stroll jó nyolctized, szűk kilenctized hátrányban voltak Hamiltonhoz képest, míg az a hatodikként jegyzett beugró, Nico Hülkenberg már bőven egy másodperc felett kapott.

Charles Leclerc volt a gyorsabbik ferraris, a 7. időt hozta, míg Sebastian Vettel (14.) alatt az edzés vége felé megadta magát az autó, SF1000-esből dőlt valamilyen folyadék az alján. Vettelhez hasonlóan az Alfa Romeó-s Antonio Giovinazzi sem tért vissza a garázsba, a miatta előkerült piros zászló jelentette egyben a gyakorlás végét is. 

A top10 végében a McLaren párosa és a másik renault-s, Esteban Ocon sorakozott.

Ugyan a meleg az edzés második felére egy kicsit alábbhagyott, a gumik igen komoly terhelést kaptak, a lágyak egészen rövid ideig bírták csak, de a közepes keverékeken is látványos hólyagosodási sávok jelentek meg szinte mindenkinél.

F1: A Mercedes érinthetetlen, maga alá csinált a Ferrari 2