2019-re a Ferrarinál csapatfőnököt cseréltek, a marketinges hátterű Maurizio Arrivabenét az alakulat addigi technikai igazgatója, Mattia Binotto váltotta.

A mérnök ugyanakkor megtartotta a technikai főnöki szerepkörét is, sokan pedig részben ebben látták-látják a Scuderia tavaly indult, idén kiteljesedett bajait.

A Ferrarinál a pocsék 2020-as idénykezdés után átszervezések történtek, és bár Binotto csapatvezetőként továbbra is élvezi főnökei, az elnök John Elkann és a vezérigazgató Louis Camilleri bizalmát, már nem ő a technikai igazgató.

„Már nem vagyok technikai igazgató. Csak a csapatfőnök vagyok a Ferrarinál” – jelentette ki az RTL-nek Silverstone-ban, hozzátéve, hogy az átszervezés, megújítás keretében aktívan toboroznak is.

Az elnök, Elkann a múlt héten azt mondta, 2022-ig nem várható győzelem a Ferraritól – természetesen megkérdezték Binotto véleményét is a nem túl lelkesítő jóslatról.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk, keményen dolgozunk, hogy annál előbb is futamot nyerhessünk” – mondta.

Ami a saját vezetői helyzetét, illeti, így nyilatkozott:

„Évek óta jól érzem magam ennél a cégnél. Egyeznek az elképzeléseink, egyeznek a céljaink, és köszönöm Camilleri és Elkann úrnak a támogatást! A csapat egységes, és bár a mostani helyzet nem könnyű, azonosítanunk kell a hibákat, hogy fejlődhessünk. A csapat egységes, mindenki jobban akar teljesíteni.”