Finoman szólva sem élete versenyét futotta Sebastian Vettel a Forma-1-es Brit Nagydíjon, a Ferraritól az év végén távozó német pilóta ahonnan indult, ott is ért célba, vagyis a 10. helyen, emiatt az egyéni bajnokságban is csak a 13. helyen áll.

„Roppant gyenge ez az eredmény” – kezdte csalódottan a négyszeres világbajnok, aki láthatóan küszködött az egész futamon. „Nehéz irányítani az autót, nehezen találom vele a közös hangot. Nem tudom, miért, erre majd alaposan rá kell néznünk. Hosszú körökön át szenvedtem az elejétől a végéig, ez esetben valószínű, hogy valami nem igazán állt össze.”

F1: Vettel nem találja a közös hangot a Ferrarival 1

„Maga a verseny nem volt túlságosan stresszes, egyszerűen nem volt esélyem, folyamatosan nálam gyorsabb pilóták vettek körül, így többen is megelőztek. Nehéz volt menedzselni, hogy a pályán maradjak. Nem is fizikailag volt megterhelő, de nem igazán tudtam támadni. Az autó nem azt csinálta, amit én akartam.”

„A következő hétvégén jobban kell csinálunk a dolgokat. Papíron mindkét autó nagyjából egyforma, így a beállítások nem voltak befolyással erre. Ha megnézünk egy kört, nyilvánvaló, hogy nem egy adott résszel van probléma, ahol talán velem lenne gond, hanem az egész körön nem stimmel valami” – részletezte a problémát.

Csapattársa, Charles Leclerc eközben idei második dobogós helyezését gyűjtötte be, való igaz, ebben ezúttal is közrejátszott a szerencse, vagyis inkább az utolsó körökben történt defektek. A monacói mindezek után ötödik a bajnokságban.