Továbbra sincs ülése 2021-re Sebastian Vettelnek, a Ferrari négyszeres világbajnokának. Az egyetlen versenyképesebb opció a jövőre már Aston Martin néven futó Racing Point lehet a németnek, ahol nagy valószínűséggel a koronavírus-fertőzése miatt a Brit Nagydíjról hiányzó Sergio Perez helyét foglalhatná el.

A bökkenő azonban az, hogy Pereznek szerződése van a rózsaszín alakulattal, amelyet az Autobild szerint kizárólag július 31-ig, a silverstone-i futam pénteki szabadedzéseinek napjáig lehetett volna felbontani. Otmar Szafnauer, a Racing Point csapatfőnöke azonban cáfolta ezeket a híreszteléseket.

F1: Vettel haladékot kapott? 2

Otmar Szafnauer

“Alapvetően nem szeretjük felfedni a szerződéseink részleteit, de ezúttal megragadnám az alkalmat, hogy elmondjam, hogy ez nem igaz. Nem ez a helyzet” – árulta el a szakember.

Perez korábban megerősítette, hogy vannak bizonyos záradékok a kontraktusában, melyek lehetővé teszik, hogy annak lejárata előtt felbontsák azt, ám nem ment bele a részletekbe. Ha igaz, amit Szafnauer mondott, akkor Vettelt tényleg nem hajtja a tatár, nem kell sietve döntenie a jövőjéről.