A Brit Nagydíj előtt minden versenyzőt megkérdeztek arról, mit gondolnak a Forma-1 rasszizmus elleni közös fellépéséről. A Magyar Nagydíjon elmaradt az első két futamon látott ceremónia, Lewis Hamilton szóvá is tette a dolgot.

Kimi Räikkönentől megkérdezték azt is, hogy ő miért nem térdel (rajta kívül Max Verstappen, Carlos Sainz, Charles Leclerc, Danyiil Kvjat és Antonio Giovinazzi döntött így), erre a finn szokásától eltérően kijött egy kicsit a sodrából.

“Miért kell állandóan megmagyarázni, mit és miért teszünk?” – szólt Räikkönen kicsit bosszús válasza, majd higgadtabban folytatta. “Semmi bajom azokkal, akik térdelnek, és megértem Lewis nézőpontját is.”

“Mindannyian ellenezzük a rasszizmust, de úgy gondolom, hogy mi a sport miatt vagyunk itt. Nem szükséges elmagyaráznom, miért nem térdelek.”

A versenyzők szövetségének vezetője, Romain Grosjean szerint elképzelhető, hogy a Magyar Nagydíj előtti közös ceremónia elmaradásával hibát követett el. “45 percet beszéltem Lewiszal a Magyar Nagydíj után. Akkor azt éreztem helyesnek, amit tettünk” – így Grosjean.

“Hét-nyolc olyan versenyző volt, aki nem akart ugyanolyan közös kiállást, mint Ausztriában. Így utólag ez talán hiba volt.”

“Ugyanakkor mindenki másképp nyilvánítja ki a véleményét, senkire nem kényszeríthetünk rá semmit. A döntésnek szabadnak kell lennie.”