A Forma-1-et 2014 óta uraló Mercedes a 2020-as idényt a korai évekhez hasonló fölényben kezdte, az első három fordulót lazán nyerték, pedig még csak nem is igazán az ő autójuknak való pályán zajlott a két ausztriai és a hungaroringi verseny.

A következő két hétvégén a szupergyors Silverstone következik, ami igazán Lewis Hamiltonék vadászterülete lehet.

„Le a kalappal előttük!” – mondta a Kronen Zietungnak a címvédőkről a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko. „Úgy tűnik, pillanatnyilag még az időjárást is ők irányítják” – célzott arra, hogy a hétvégén kellemes nyári idő várható, eső, hideg sem adhat lehetőséget meglepetésekre.

Ahogy az első három fordulón kiderült, míg a Merci az eddiginél is erősebb lett, a bajnoki álmokat dédelgető Red Bull autója nem sikerült úgy, ahogy szerették volna, komoly fejlesztések kellenek.

„Attól tartok, most még nem lesz alapvető változás. De nagyon sok aerodinamikai újítást viszünk. Az új alkatrészek kezelhetik a közelmúltban látott problémákat. A jó irányba haladunk” – mondta Marko.

A Mercedes fölénye szinte borítékolható a hétvégére, de a Red Bull-főnök a tavalyi Merci másolatát használó helyi csapattól, a pálya mellett székelő Racing Pointtól is tart: „Erőpályáról van szó, szóval a rózsaszín Mercedes is veszélyes lesz.”