A Forma-1 múlt pénteken fújt le négy amerikai fordulót és jelentett be három új versenyt októberre: 11-én a Nürburgringen tartják majd az Eifel Nagydíjat, két héttel később jön a Portugál Nagydíj Algarvében, majd a hónap utolsó hétvégéjén, még pontosabban november 1-jén Imolában áll rajthoz a mezőny.

Hockenheimben tavalyig kétévente tartottak Német Nagydíjat, ám a Nürburgringen 2013 óta nem versenyzett az F1, ezért Vettel nagyon örül a visszatérésnek, ám vannak bizonyos fenntartásai is.

„Nürburgring! Micsoda meglepetés! Újabb nagydíj Németországban!” – lelkendezett a négyszeres világbajnok a DPA hírügynökségnek.

„Forma-1-es autóval háromszor vezettem ott. A Red Bull-lal két győzelem is összejött nekünk a Nürburgringen én egyszer 2. lettem, 2013-ban pedig győzni tudtam. Az időjárás egyértelműen kihívást jelent majd a csapatok és a versenyzők számára, de kíváncsian várom, hogy milyen lesz az idő az Eifel-hegységben októberben” – mondta a pályától 200 km-re felnőtt pilóta.

A Nürburgring főnöke, Mirco Markfort azt mondja, az utóbbi évek tapasztalatai alapján nem feltétlenül kell őszies időjárásra számítani:

„Egyrészt izgalmassá teszi ez a versenyt, másrészt a Nürburgringen sosem lehet biztosra venni a jó időt. Voltak már júliusi versenyeink is keserves hidegben. Nem aggódunk túlságosan emiatt, mert azt vettük észre, hogy a globális felmelegedés miatt késő őszig vannak szép napok. A VLN (hosszútávú versenyszéria) is október végéig, sőt már novemberig tart. Szóval nem aggódom.”