A 2020-as, átszervezett Forma-1-es versenynaptár jelenleg szeptember végéig tart, az utolsó bejelentett futam a szocsi Orosz Nagydíj.

A sportág vezetése természetesen nem akar tíz fordulónál megállni, a színfalak mögött folyik a munka a további versenyek lekötéséért. Sajtóhírek szerint hamarosan újabb tripla hétvégét jelenthetnek be, megint Európában: a szocsi versenyt követően a San Marinó-i Nagydíj korábbi otthonába, Imolába mehet a Forma-1 – a Gazzetta dello Sport értesülése szerint hamarosan szemlét tart a pályán az F1 versenyigazgatója, Michael Masi –, utána az idei naptárból eredetileg ejtett Hockenheim, végül az ősz közepén is kellemes időjárással kecsegtető portugáliai Portimao pálya fogadhatja a száguldó cirkuszt.

Eddig a jó hírek, jönnek a rosszak: a Racefans.net arról ír, immár csak idő kérdése, hogy bejelentsék a Kínai Nagydíj végleges törlését, ugyanis a koronavírus-járvány miatt elsőként, még februárban elhalasztott sanghaji futam megrendezése gyakorlatilag lehetetlennek látszik, miután az ország sporthivatala minden nemzetközi sportesemény megrendezését betiltotta.

Az F1 ezen a hétvégén szünetet tart, de augusztus első napjaiban már jön a Brit Nagydíj, majd egy héttel később a második silverstone-i futam, a 14-16-i hétvégén pedig a tavaszról halasztott Spanyol Nagydíj következne, de ott sem állnak jól a dolgok, ahogy a Reuters rámutat, az elmúlt három hétben megháromszorozódott a 100 ezer főre jutó koronavírus-esetek száma – 8-ról 27-re –, Katalónia és benne Barcelona pedig a súlyosabban érintett területek közé tartozik.