Kalandosan indult Max Verstappen számára a jubileumi Forma-1-es Magyar Nagydíj, ugyanis bő 20 perccel a rajt előtt megtörte autóját, amikor a 12-es kanyarnál nekicsúszott a falnak. Ezt követően viszont stabil, magabiztos versenyzést mutatott be, így – múlt heti harmadik helyét felülmúlva – második lett a Hungaroringen, akárcsak tavaly.

Ehhez persze az is kellett, hogy a Red Bull-szerelők gyakorlatilag überelhetetlen gyorsasággal hozzák helyre Verstappen autóját. Munkájukért nem csak a versenyzőtől, de a csapatfőnök Christian Hornertől is elismerő szavakat kaptak.

„Jóvátette a hibáját Max” – kezdte gondolatait Horner a Sky Sports kamerái előtt. „A rajtrácsra kivezető körön mindent megtett azért, hogy kicsússzon az intermediate gumikon. Azt hiszem, háromszor ment ki a pályáról, és majdnem végzetes lett.”

„Későn szóltunk neki, hogy jöjjön a rajtrácsra, miután kitolatott a gumifalból. Sikerült hátramenetbe kapcsolnia, utána pedig a bokszutcába akart jönni, mert azt hitte, vége a versenyének. A tévében azonban láttuk, hogy leginkább a nyomórúd és a lengőkarok sérültek.”

„A szerelők az autón, de a többi csapattag is nagyszerű munkát végzett ma. Sikerült mindent megfordítani nagyjából 20 perc alatt, holott ez általában másfél órát szokott igénybe venni. Max nekik ajánlotta ma ezt az eredményt. Szerencséje volt, mert mindössze 25 másodperc volt hátra az időből, mire minden kerék felkerült az autóra” – zárta mondandóját.

F1: 25 másodpercen múlt Verstappen versenye 2

Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke (Fotó: Getty Images)