Magabiztosan aratta pályafutása 86. győzelmét a 35. Forma-1-es Magyar Nagydíjon Lewis Hamilton, a Mercedes címvédője így átvette a vezetést csapattársától, az ezúttal harmadik helyezett Valtteri Bottastól a pontversenyben. Kettejük közé pedig Max Verstappen ékelődött be, noha egyáltalán nem tűnt úgy szűk fél órával a rajt előtt, hogy egyáltalán rajthoz tud állni a holland, miután a rajtrács menet falba állította Red Bullját a 12-es kanyarban.

Az interjúkat Martin Brundle korábbi Forma-1-es pilóta készítette a dobogós versenyzőkkel.

Lewis Hamilton (Mercedes, 1.): „Őszinte leszek, ez volt az egyik kedvenc versenyem, amin valaha indultam. Egyedül autóztam, ez pedig másfajta kihívást jelentette. Ha hiszik, ha nem, továbbra is keményen nyomtuk, főleg amikor a leggyorsabb körről volt szó. Természetesen remek tempónk volt, de ez nem sikerült volna a csapat nélkül, azok nélkül sem, akik a gyárban vannak. Hatalmas köszönet jár nekik a fantasztikus munkájukért. Az első hétvégén több csapást is elszenvedtem, talán még nem álltam készen, de az utolsó két forduló fantasztikusan alakult, újra koncentrált voltam. Próbáljuk folytatni a hétvégén mutatott formánkat.”

F1: Verstappen nem hitt szerelőiben, csodát tettek 2

Max Verstappen (Red Bull, 2.): „A kezdés nyilvánvaló módon nem úgy alakult, ahogy akartam. Tapadáshiányom volt, így a falban kötöttem ki. A szerelők azonban lenyűgöző munkát végeztek, megjavították az autót. Nem is tudom, hogy csinálták, hihetetlen! Utána minden normálisan működött. Jónak érződött az autó, mintha újat kaptam volna! Mindezt ezzel a második hellyel hálálom meg. Nagyon elégedett vagyok ezzel. Csak tettük a dolgunk, és jó, hogy sikerült szétválasztanunk a Mercedeseket. Pedig azt hittem, rajthoz sem tudok majd állni, így ez a második hely felér egy győzelemmel.”

Így csúszott ki Verstappen a rajtrácsra kivezető körén:

„Láttam, hogy a nyomomban van, itt azonban elég trükkös követni a másikat” – tért ki a holland a Bottasszal vívott csatájára. „Az utolsó körben ráadásul forgalomba kerültünk, de kitartottunk.”

Valtteri Bottas (Mercedes, 3.): „Számomra eléggé rosszul alakult a verseny. A második helyről indulva egyértelműen az volt a cél, hogy megnyerjük a futamot. Ezt azonban már a rajtnál elbuktam. A kormányomon lévő lámpára reagáltam, ami kialudt. Nem tudom, mi volt ez. Rengeteg pozíciót veszítettem emiatt, ez megnehezítette számomra a versenyt.”