Ahogy a múlt hétvégén megírtuk, a McLaren ifjonca, az idén az első két fordulóban remeklő Lando Norris komoly mellkasi és hátfájdalmakkal küszködött a Stájer Nagydíj hétvégéjén.

Fájdalomcsillapítókkal ugyan valamelyest kordában tudta tartani a kínokat, de a 20 éves angol a Magyar Nagydíj előtt szakorvossal is kivizsgáltatta magát.

„Nagyjából megvan a diagnózis, jobban is érzem már magam, aminek örülök. Pár napra visszamentem az Egyesült Királyságba szakorvosokhoz, felvételekre, ilyenek. Gyakorlatilag megvan, mi volt a gond, és sokkal jobban vagyok. Nem fog egyik napról a másikra elmúlni, de jobban érzem magam, mint a múlt hétvégén” – nyilatkozta csütörtökön a Hungaroringen.

A kérdésre, hogy konkrétabban mi is volt a gond, így felelt: „Összetört a szívem – ejtettek. Nem, csak viccelek!”

„Zúzódásaim voltak, mert nagyon rég nem ültem F1-es autóban, szóval egyszerűen attól, hogy hirtelen egy teljes hétvégét lehúztam. Erre nem készülhettem, nem tudhattam előre. Az első két hétvége között ugyan volt pár nap, de csak néhány nap után ütött be igazán. Egyelőre jól vagyok. Előre nem tudom, milyen lesz, amikor újra az autóban leszek és a határig nyomom, de most jó.”

Míg az F1-es csapatok többsége a szezon elindulása előtt idei vagy 2018-as Forma-1-es autóval tartott rövid teszteket, a McLaren pilótái a motorpartner Renault sértettsége miatt kénytelenek voltak Forma-3-as autóval melegíteni.