Egy hete még élete eddigi legerősebb Forma-1-es hétvégéjét futotta Lando Norris, amikor a harmadik helyen célba hozta a McLarent az Osztrák Nagydíjon, a mostani hétvége viszont nem ezt a sikert prognosztizálja – csapattársa, Carlos Sainz időmérős sikeres ellenére.

Norris előbb ugyanis pénteken szerzett egy három rajthelyes hátrasorolást, majd rejtélyes hátfájdalmak kezdték el gyötörni. „Nem tudom, mi ez, nem is annyira a hátam, inkább belül fáj. Amikor fékezek vagy kanyarodok, a G-erők hatására borzasztó fájdalom keletkezik. Próbálunk rájönni az okára, ma már jobban érzem magam, de ez annak köszönhető, hogy enyhén be vagyok gyógyszerezve” – mesélt fájdalmairól a 20 éves pilóta a Stájer Nagydíj időmérő edzését követően.

F1: Begyógyszerezve vezetett a McLaren-pilóta 3

Ennek ellenére hatodikként kvalifikálta magát, ami a büntetéssel kilencediknek számít majd a rajtrácson. A McLaren versenyzője így értékelte teljesítményét: „Az utolsó volt a legjobb köröm, amikor a körülmények éppen a legrosszabbak voltak. A 8-as kanyarban aztán túlkormányzott volt az autóm, majd az utolsó előttiben veszítettem további négy tizedet. Amikor tudod, hogy jobb munkát kellene végezned, ez elég frusztráló tud lenni.”

„Természetesen örülök a hatodik helynek, de a büntetés miatt jobb lett volna ott zárni, ahol Carlos. Sok volt a vízátfolyás, ezért néhány hibát vétettem ugyan, de kihoztam a legjobbat a pályából, ami szép, főleg úgy, hogy nem szoktam igazán esős körülmények között vezetni, pláne nem Forma-1-es autóval.”

„A legrosszabb a kilátás volt, illetve a tény, hogy nem láttad az előtted lévő autót. Idegőrlő volt nem tudni, hogy mi fog történni” – utalt az időjárásra.

„Rossz helyen voltam a Q3-ban, noha az elején volt néhány tiszta köröm, jók voltak az időim, ezért magabiztosnak éreztem magam a javítást illetően” – mondta, megjegyezve, hogy az egyik Renault-val is meggyűlt a baja az eső mellett, mivel nem látta azt, ami főként az 1-es kanyar utáni, emelkedő részen aggasztotta.