A német Bild kedden dobta be, hogy a korábbi látszat ellenére a Ferraritól év végén távozó Sebastian Vettel Aston Martinhoz való igazolása reális lehetőség, a csapatfőnök Otmar Szafnauerrel évtizedes barátságot ápoló négyszeres világbajnok komoly tárgyalásban van a silverstone-i alakulattal.

Szerdán Mexikóból érkezett további megerősítés, a ESPN ottani kiadása ugyanis arról tudósít, hogy Racing Point versenyzője, Sergio Perez már hetek óta tud a Vettel-szálról, menedzsere, Julian Jacobi pedig menekülőutat keres számára, a Haasszal és az Alfa Romeóval tárgyal.

Bár Perez tavaly ilyenkor hosszabbított a Racing Pointtal egészen 2022 végéig – ez volt a mezőny első szerződése, amely már az (akkor még 2021-re tervezett) új korszakra is átnyúlt –, ám a hírek szerint idén július 31-éig felbontható a kontraktus, a pilóta végkielégítéssel elküldhető. Ha sikerült letárgyalni a dolgot, Vettel igazolását már augusztus 2-án, a Brit Nagydíjon bejelenthetik.

Perez elküldése ugyanakkor a nepotizmus győzelmét, komoly igazságtalanságot jelentene, hiszen a mexikói hetedik éve szolgálja a Force Indiát/Racing Pointot, szponzorai éveken keresztül hozzájárultak az alakulat felszínen maradáshoz, 2018 nyarán pedig az általa indított csődeljárásnak köszönhetően nem hordták szét a csapatot a hitelezők, az ő lépése nyitott lehetőséget Lawrence Strollnak a bevásárlásra.

Stroll 2019-re fiát, Lance-et ültette Perez mellé – a kanadai ifjonc ugyan nem menthetetlen, de messze nem olyan rutinos, megbízható és versenyképes, mint a középmezőnybeli autóval is dobogókat hozó veterán, aki most ennyi év után pont akkor lesz kénytelen távozni az ő segítségével felépített csapattól, amikor az végre gyári alakulatként tényleg sikeressé válhat, miközben a papa kedvence marad.

Perez opciói sem valami szívderítők: a Ferrari-motor kiherélése után a Haas és az Alfa Romeo a mezőny végére süllyedt, az amerikai csapat esetében pedig még az sem biztos, hogy 2021-ben is a rajtrácson lesz.