A hét legnagyobb Forma-1-es híre volt Fernando Alonso visszatérése: 2005 és 2006 legjobbja a Renault versenyzője lesz 2021-től, elfoglalva a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo megüresedett helyét. A spanyol két évre kötelezte el magát korábbi sikereinek helyszínén.

Korábban a Ferraritól az év végén távozó Sebastian Vettel is elmondta, hogy tárgyalt a francia alakulat vezetőivel, ám az ülést végül Alonso kapta meg. Alain Prost, a Renault tanácsadója elárulta, mi vezérelte döntésüket.

„Három nagyszerű bajnok jött szóba: Fernando Alonso, Sebastian Vettel és Valtteri Bottas” – mesélte a négyszeres világbajnok az RMC Sportnak. „Sebastian esete nem volt egyértelmű, nem volt tiszta, mi is a motivációja. Valtteri esete is nehéz volt, ugyanis jelenleg a legjobb autóban ül.”

„Olyan versenyzőt akartunk, aki nem csak az űrt tölti ki, hanem motivált a projektünkkel kapcsolatban” – indokolta a döntést Prost. Némileg ellentmondásos azonban, hogy a spanyol körül pályafutása nagy részében mindig forrt a levegő, nem volt könnyű együtt dolgozni vele.

Renault: Ez döntött Alonso és Vettel között 2

Alain Prost

A Renault-nál azonban nem aggódnak emiatt. „Azt mondta [Alonso – a szerk.], hogy sokat változott, és megérett a kihagyott időszakban. Tudja, hogy nem okozhat csalódást ezen a szinten” – mondta Prost. „Pusztán marketingszempontok miatt igazolni valakit hiba lenne. Az természetes, hogy vannak ilyen szempontok is, de nem emiatt szerződtettük őt” – védte meg a döntés a francia.