A Renault szerdán jelentette be, hogy az alig két idény után a McLarenhez távozó Daniel Ricciardo helyére 2021-re az annak idején a csapattal két világbajnoki címet is szerző Fernando Alonsót igazolták.

Egyelőre úgy tűnik, a spanyol versenyhétvégén nem ül autóba a Renault-nál, de ha később lennének is szabadedzéses tervek, azt az ifjonc Esteban Ocon kispadoztatásával kellene megoldani, ugyanis Ricciardo ragaszkodik az autójához.

„Nem adnám!” – mondta nevetve csütörtökön a Red Bull Ringen. „Hallom, hogy segíteni Fernando Alonsónak, de hát neki nem kell segítség. De komolyan, az utolsó idényében nem tűnt úgy, hogy a kor miatt lassabbá vált volna, ahogy láttam és hallottam, kimondottan erős utolsó éve volt. Az eredmények nem mindig tükrözték ezt, de az szerintem nyilvánvaló volt, hogy mindent kihozott az autóból.”

„Szóval szerintem nincs szüksége segítségre. Nem tudom, hogy eljön-e majd a pályákra, beül-e a megbeszélésékre, de ilyen tekintetben semmi gondom, viszont annyit akarok vezetni, amennyit csak lehet!” – folytatta.