Úgy tűnt, hogy a Racing Point lesz a sötét ló a Forma-1-es Osztrák Nagydíj hétvégéjén, és ugyan a kimagasló eredmény elmaradt, bizakodásra ad okot a silverstone-i csapat egykörös teljesítménye. Sergio Pérez a hatodik, Lance Stroll a kilencedik pozícióból indulhat a vasárnapi versenyen, de mindketten elismerték, nem volt könnyű dolguk a középmezőnyben, és nem is lesz.

A nyolc F1-es dobogót számláló mexikói így látja a helyzetet a mezőny „sűrűjében”:

„Az egész hétvége folyamán minimális volt a különbség köztünk és a McLarenek, a Red Bullok, illetve a Renault-k között. Főleg most, hogy már a McLaren is megmutatta, milyen tempóra képes valójában, kiváltképp a Q3-ban” – nyilatkozta az időmérőt követően.

„Ami az én Q3-as körömet illeti, nagyjából rendben volt, noha egy kicsit lassabbak voltunk” – értékelte saját teljesítményét. „Ezredre azonos időt futottam Albonnal, de ő sajnos hamarabb futotta meg.”

Pérez a 71 körös futamon lenyomná a wokingi rivális csapatot. „Jó versenyre számítunk holnap, kielégítőnek találjuk a versenytempónkat. Csalódott lennék, ha nem tudnánk legyőzni a McLarent” – taglalta.

F1: Komoly csörtére lehet számítani a Mercedes és a Red Bull mögött 2

Eközben Stroll elismerte, álmában sem gondolta volna, hogy pariban lehet a gyengélkedő Ferrarival – ugyanakkor megjegyezte, egy jól sikerült körrel akár 5-6 pozíciót is lehetett nyerni, ez pedig nagyon kiélezetté tette a továbbjutó pozíciókért vívott küzdelmet.

„Összességében pozitív időmérőt zárt a csapat, jól kezdhetjük az évet, pedig eléggé szoros volt, és már néhány tized is komoly jelentőséggel bírt” – ecsetelte csapata formáját a kanadai, aki szerint a szurkolóknak izgalmas évben lehet részük.

„Tiszta volt a köröm, habár még változtattam volna az autó egyensúlyán, hogy optimális helyzetben legyek. Viszont izgalmasnak ígérkezik a holnapi nap, jó helyzetben vagyunk ahhoz, hogy értékes pontokkal gazdagodjunk.”