Már a szabadedzések eredményei alapján látni lehetett, hogy a Ferrarinak nem lesz könnyű dolga a 2020-as Forma-1-es Osztrák Nagydíjon. Az időmérő be is igazolta ezeket a várakozásokat: a vörösök nagyjából egy másodperccel voltak lassabbak, mint 2019-ben, Charles Leclerc a hetedik, Sebastian Vettel pedig csak a 11. helyen zárta a kvalifikációt, miután éppen monacói csapattársával kellett megküzdenie az utolsó továbbjutó helyért.

“Meglepődtem” – mondta a német Q2-es kiesését követően. “Azt hittük, kicsit több tartalékunk van, de úgy látszik, a többiek valamivel több üzemanyaggal és visszafogottabb tempóval köröztek” – utalt a hétvége korábbi edzéseire a német.

“Sem elégedetlen, sem elégedett nem voltam az autóval. Kicsit talán túlkormányzottabb volt a kanyarok bejáratánál, mint szerettem volna. Úgy gondolom, a holnapi napon más képet láthatunk majd” – tekintett előre Vettel, aki abban bízik, hogy a vasárnapi melegebb időjárás nekik kedvezhet. “Hosszú futam lesz, és a versenytempónk mindig is jobb volt. Azt hiszem, tudunk majd javulni és jó pontokat szerezhetünk.”