Már a februári barcelonai teszteken feltűnt, hogy a Racing Point 2020-as F1-es versenygépe erősen hajaz motorszállítójuk, a Mercedes 2019-es bajnoki autójára. Az RP20-as a kétszer három napos gyakorláson nem ment rosszul, és az Osztrák Nagydíj pénteki szabadedzésein is megvillantak: Sergio Perez a második 90 percet a harmadik helyen zárta, a két gyári Mercedes mögött.

A mexikói versenyző elismerte, hogy a tavalyi szezonhoz képest sikerült előrelépniük. “Lépésről lépésre kell haladnunk” – mondta az eddig nyolc dobogós helyezéssel rendelkező pilóta. “Tavaly lépéshátrányból vágtunk neki a szezonnak, ám idén úgy érzem, készen állunk a harcra. Büszke vagyok arra, hogy itt tartunk.”

F1: Nem isznak előre a medve bőrére a Racing Pointnál 2

Sergio Perez

A sokak által csak pink Mercedesként csúfolt Racing Point azonban nem tart még ott, hogy felvegye a versenyt Hamiltonékkal. Perez is inkább a visszapillantót nézi a Red Bull Ringen. “Ezen a rövid pályán a Ferrari, a Red Bull, a Renault és a McLaren lemaradása is kevesebb, mint egytized másodperc. A különbségek nagyon kicsik, nem dőlhetünk hátra. Reméljük, hogy az időmérőn összejön majd egy jó kör” – zárta mondanivalóját a 30 éves pilóta.