Bár májusban világossá vált, hogy a Ferrari és Sebastian Vettel útjai elválnak, a négyszeres világbajnoknak még egy teljes idényt kell végigcsinálnia az olasz csapatnál. Sokak szerint kínos, feszült hétvégék jönnek a Scuderiánál, de ez egyelőre nem látszik Vettelen, aki a többi versenyzőhöz hasonlóan alig várja már, hogy újra vezethessen.

„Nem titok, hohgy mindannyian nagyon szeretnénk már újra versenyezni, nagyon rég várjuk. Az elején még élveztem a szünetet, hiszen általában állandóan utazunk, nem sok időnk van a családra és a barátokra, de most már itt volt az ideje, hogy visszatérjünk a pályára” – mondta a német a hétvégi Osztrák Nagydíj beharangozójában.

„Kész vagyok mindent beleadni, akkor is, ha nézők nélkül nem lesz ugyanaz. Az osztrák pálya olyan, mint egy körhinta, nagyon gyorsan körbeér, de nagyon szeretem, főleg, hogy magas hegyek között fekszik, azokat pedig imádom.”

A Ferrari érdemi fejlesztések nélkül érkezik az első két hétvégére, az új autót csak a Hungaroringen vetik be. Vettelnek még ez sem tudja kedvét szegni.

„Realistának kell lennünk az erősorrendet illetően, de nem vagyunk elkeseredve. Szokatlan lesz két futamot lenyomni ugyanott, de a másodikra már nagyon sok adatból készülhetünk. Az első hétvégén elvégzett munka komoly hatással lesz a másodikra.”