Májusban bejelentették, hogy a felek egyetértésével a Ferrari nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel idén lejáró szerződését. A német persze még a Scuderiánál csinálja végig a 2020-as szezont az új üdvöske, Charles Leclerc mellett, ami sokak szerint érdekes, furcsa, feszült helyzetet szül majd.

„Az ember bemegy a garázsba, ahol egy kicsit már persona non grata, hiszen nem akarják, hogy bármit is tudjon a következő évről. Apróságok: az emberek lesütik a szemüket, félrenéznek. Ő már a kijárat felé tart. Amikor az ember megérkezik a csapathoz, egész más a dolog, izgalmas, mindenki örül, hogy lát, jön az üléspróba, minden a lehetőségekről, a jövőről szól. Távozóban viszont már kicsit kényelmetlen minden, de ki kell bírni. Azt hiszem, az, hogy ilyen gyorsan, sűrűn jönnek majd a futamok, egy kicsit segíthet ezen a téren” – mondta az egykori Tyrrell-, Brabham-, Benetton-, McLaren- és Jordan-pilóta, veterán szakkommentátor Martin Brundle Vettel helyzetéről.

„De hogy őszinte legyek, szerintem Vettel szárnyalni fog idén. Korábban sem igazán törődött a csapatutasításokkal a Red Bullnál Webber idején, a Ferrarinál Lelcerc kapcsán, most meg aztán végképp nem érdeklik majd az ilyenek. Saját magáért vezet majd, ez nem is kérdés” – folytatta az angol.

„Hogy akar-e maradni az F1-ben? Szerintem igen. Hogy lenne-e kedve a Renault-hoz vagy ilyesmi? Azt majd meglátjuk. De szerintem nagyon erős lesz. Úgy gondolom, ma is ugyanúgy megvan a tempója. Talán a csatákban már nem ugyanolyan az ítélőképessége, de így is lenyűgöző lesz.”

„Világos, hogy a Ferrari a jövőt jelentő pilótát, Leclerc-t fogja idén előnyben részesíteni, de hát sokak szerint már tavaly is ez volt” – zárta Brundle.