Az egykor szebb napokat látott, az utóbbi években sereghajtóvá süllyedt Williams néhány héttel ezelőtt két fontos hírt jelentett be egyszerre, egyrészt közölték, hogy a rossz pénzügyi helyzet miatt, az alakulat túlélése érdekében mérlegelik a csapat eladását, másrészt pedig hogy megszűnt a kapcsolatuk a 2019-ben névadó szponzorként érkezett telekomcéggel, a ROKiT-tal.

Akkor úgy tűnt, hogy a pocsékul szereplő alakulatot egyszerűen faképnél hagyta a kalandor partner, de mostanra kiderült, hogy több van a háttérben.

A Racefans.net arról ír, hogy a ROKiT hamarosan új csapatnál, méghozzá a Williams motorszállítójánál, a világbajnok Mercedesnél bukkanhat fel.

„Mélységesen megdöbbentett minket, hogy egy velünk régre nyúló kapcsolatot ápoló alakulat szerződött a ROKiT-tal, főleg, úgy, hogy köztudott, mi történt” – idézett az oldal egy williamses forrást.

A Racefans hozzáteszi, hogy a ROKiT több alakulattal is tárgyalt az elmúlt időszakban, a Racing Point, a Haas és a Ferrari is képbe került, mielőtt a Mercedes mellett döntöttek.

Az ügy további pikantériája, hogy a ROKiT a Forma-E-ben a Mercedes-főnök Toto Wolff neje, Susie Wolff által irányított Venturi-csapat szponzora.

A címvédő csapat nem kívánta kommentálni az oldal értesülését.