A Red Bull-os Max Verstappen a német Sky Sportsnak adott interjút, melyben az elmúlt időszak legnagyobb F1-es híréről, Sebastian Vettel és a Ferrari közelgő szakításáról, és a német helyére választott Carlos Sainzról is megkérdezték.

„Én is arra számítottam, hogy Sebastian egy-két évig még marad a Ferrarinál, de világos, hogy a Ferrari más utat választott. Természetesen nagy lehetőség ez Carlos számára, azt meg meglátjuk, Vettel mihez kezd 2021-ben” – mondta.

Maga a holland mostanában ritkán szerepelt a hírekben, de a szünetet hasznosan és élvezetesen töltötte, szinte éjt nappallá téve versenyzett különböző szimulátorokon, online versenyeken.

„Naná, hogy unalmas volt a karantén, de sokat versenyeztem a szimulátoron otthon. Persze nagyon várom már, hogy beüljek az autómba, örülök, hogy a jövő hónapban kezdünk. A szimulátor teljesen más, ott nincsenek erőhatások. De nagyon szórakoztató. Ahhoz, hogy gyors legyen az ember, idő kell. Az első két-három hétben napi hat-nyolc órát gyakoroltam.”

A reflexek tehát olajozottan működnek, de mi van az erőnléttel?

„Nagyon sokat edzettem az elmúlt pár hétben. Talán többet, mint bármikor, ugyanis jobban ráértem. Szerintem jobb formában vagyok, mint Ausztráliában voltam.”

A Mercedes és a Ferrari, sőt, a Racing Point is teszteléssel készül az idényre, de annak ellenére, hogy ő maga is elismeri, hogy a szimulátorozás nem ugyanaz, mint az igazi vezetés, Verstappen nem látja ennek sok értelmét.

„Nem hiszem, hogy bármi előnyük származik belőle. Régi autóval kellene menni, abból meg nem kértem. Négy-öt kör után úgyis megtalálom a ritmust Ausztriában.”

Verstappen bizakodva kezdheti a 2020-as idényt, hiszen az első két futam a Red Bull hazai pályáján lesz, ahol 2018-ban és 2019-ben is nyerni tudott – ha idén sikerül hasonló eredményekkel kezdeni, nem is lesz lehetetlen valóra váltani az energiaital-gyártó célját, azaz az F1 történetének legfiatalabb bajnokaként zárni a szezont.

Kövess minket a Facebook-on!