A közelmúltban felmerült, hogy az új 2020-as Forma-1-es menetrend duplázó helyszínein – egyelőre a Red Bull Ring és Silverstone – a második hétvégék szombatjain a hagyományos időmérők helyett fordított rajtrácsos sprintfutamos kvalifikációt rendezzenek.

Az elképzelés az volt, hogy ezzel egyszerre lehetne izgalmasabbá tenni a szombatokat és vasárnapokat, hiszen az eltérő kvalifikáció eltérő futamot is hozna, ám múlt pénteken egy csapat – a Mercedes – ellenszavazatán elbukott a kezdeményezés.

A renault-s Daniel Ricciardo örül a végkimenetelnek, mert bár érti, mi lett volna jó az újításban, szerinte nincs szükség ilyen eszközökre:

„Nem vagyok mindig hagyománytisztelő, de azt hiszem, nem ez a legfontosabb téma az F1 változásainak listáján” – mondta az F1 hivatalos Instagram-fiókjának nyilatkozva.

„Értem, hogy miért tetszene ez a nézők egy részének, akik úgy vannak vele, hogy mennyire frankó lenne látni, ahogy a gyorsabb versenyzők keresztülverekszik magukat a mezőnyön. De sok esetben nem működne, zavarossá tenné a dolgokat. A fotelben ülve – ahogy most én is teszem – ez izgalmasnak tűnhet, de purista, igazi versenyzői szempontból úgy gondolom, erre egyelőre nincs szükség” – szögezte le.

Kövess minket a Facebook-on!