A múlt héten röppent fel, hogy a Forma-1 vezetése a csapatokkal egyeztetett arról, hogy a júliusban újrainduló szezon duplafutamos helyszínein, a Red Bull Ringen és Silverstone-ban kísérleteznének a kvalifikációval.

A második hétvégék szombatjain a hagyományos időmérő helyett a világbajnokság sorrendjét megfordító rajtrácsos, félórás sprintversenyt rendeztek volna, ám erről le kellett mondani, miután nem volt meg az összes csapat egyhangú támogatása.

A Red Bull-főnök Christian Horner már utalt arra, hogy a Mercedes buktatta el a kezdeményezést, amit most megerősített a Forma-1 sportszakmai főnöke, Ross Brawn is, ugyanúgy idézte fel a történteket:

„Úgy gondoltunk, hogy mivel a most következő idényben szükséges lesz egyes helyszíneken második versenyt is tartani, ez tökéletes ötlet lehetne a második hétvégékre” – mesélte a Motorsport.comnak az angol.

„De a Mercedes miatt nem jött össze. Toto őszinte volt a megbeszélésen, azt mondta, hogy úgy vélik, ők vannak a legjobb helyzetben, a hetedik világbajnoki címért indulnak, szóval miért is mondanának le a lehetőségeikről, amikor ez az elképzelés jelentősen megnehezítené a dolgukat. Megértem és tiszteletben tartom ezt az álláspontot, de jó lett volna, ha képes lett volna a nagyobb képet nézni. Sajnos nem volt” – panaszolta Brawn.

Kövess minket a Facebook-on!