Ahogy a Vezess is megírta, a Forma-1 vezetése és a csapatok képviselői múlt pénteken egyebek mellett a fordított rajtrácsos kvalifikációs sprintfutamok kipróbálásáról is tárgyaltak, a két dupla hétvégés helyszínnek szánt Red Bull Ringen és Silverstone-ban a második szombatokon így döntenének a rajtsorrendről.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok többsége is támogatja az elképzelést, ám a Mercedes ellene szavazott, a Red Bull-főnök Christian Horner azt is tudni véli, miért.

„Úgy gondolom, idén egyedi helyzettel nézünk szembe, és az, hogy egy helyszínen két futamot is tartunk, tökéletes alkalom lenne arra, hogy a második eseményen kipróbáljunk valami újat. Máskülönben – változatlan időjárási körülmények esetén – a második futamon is ugyanolyan eredményt várhatunk, mint amit az elsőn kaphatunk” – magyarázta Horner a brit Sky Sportsnak.

„Egyetlen ember volt, aki nem támogatta ezt, Toto (Wolff, Mercedes-főnök), ugyanis ő attól tart, hogy ez belezavarna Lewis (Hamilton) hetedik bajnoki címéért folyó küzdelmébe, túlságosan nagy bizonytalanságot jelentene” – mondta el elméletét a Red Bull-főnök.

A Mercedes hivatalos álláspontja egyébként az, hogy „az F1-nek nem kellenek olcsó trükkök ahhoz, hogy vonzó legyen”.

Úgy tudni, a hétvége során a Mercedes szövetségese, a Racing Point is beállt az ellenzők táborába.

Kövess minket a Facebook-on!