Miután az utolsó pillanatban lefújták a Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat, majd a többi futamot, a versenyzők (is) hazamentek, egy részük pedig az otthoni izolációban a szimulátorozáshoz, online versenyzéshez fordult.

Max Verstappen, Alexander Albon, Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell, Nicholas Latifi az elmúlt hetekben szinte minden nap gyűrte a virtuális kilométereket a hivatalos szervezésű és a privát futamokon, míg mások csak bele-belekóstoltak az e-sportba, voltak, akik pedig egyáltalán nem próbálkoztak ilyesmivel.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg szerint a virtuális versenyzésben aktív pilóták előnyben lesznek majd, amikor július elején Ausztriában újra kigurulnak a garázsokból az autók.

„Ha még mindig versenyeznék, minden egyes nap ott ülnék a gép előtt, órákat szimulátoroznék. Meggyőződésem, hogy egy kicsit ez is hozzájárul a készségek fejlesztéséhez” – mondta a német a vasárnapi virtuális Azerbajdzsáni Nagydíj előtt.

„Képzeljük csak el, hogy ha Roger Federer öt hónapon keresztül nem edzene teniszpályán – a visszatérésekor sehol sem lenne. Ugyanez áll az F1-es versenyzők képességeire is. Szerintem a szimulátor kicsit lehetőséget ad a készségek szinten tartására, ezért igyekeznék maximálisan élni vele.”

„Érdekes lesz látni, hogy tényleg lesz-e előnyük, mert tudjuk, hogy kik azok, akik többet foglalkoznak ezzel. Én megkockáztatom, hogy igen, lesz.”

Az egykori Williams- és Mercedes-pilóta azt mondta, már a téli szünet utáni visszatérés is kíván egy kis visszarázódást, a mostani kényszerleállás hatása értelemszerűen még nagyobb lehet.

„Élénken emlékszem, hogy milyen volt az első téli szünet utáni visszatérésem, pedig a szünet csak három hónap volt, most pedig már öt hónapnál járunk. Az első körökön jóval kevésbé érzi az ember a mentális kapacitást, már az minden figyelmét leköti, hogy gyorsan vezessen. Nem marad tér más dolgok memorizálására, a beállításokra. Rozsdásnak érzed magad, és így lesznek vele a srácok is, szóval szerintem érdemes minden lehetőséget megragadni.”

Kövess minket a Facebook-on!