Ma este a virtuális Spanyol Nagydíjjal folytatódik a Forma-1 futampótló e-sport-szériája, de a versenyen ezúttal sem szerepelnek majd a legnagyobb nevek. A ferraris Sebastian Vettel nemrég ugyan kipróbálta magát egy másik sorozatban, de a hatszoros világbajnok Lewis Hamilton teljesen távol marad az online versenyzésről.

A Mercedes angol pilótája így beszélt erről.

„Nem igazán izgat a szimulált versenyzés. De a Gran Turismo és a Sony nemrég küldött nekem egy teljes rendszert. Gyerekkoromban Gran Turismóval játszottam, órákat dolgoztam, hogy a pénzen aztán autókat vehessek, szóval úgy gondoltam, ez most egy jó lehetőség lenne.”

„Egy ideje már együttműködöm velük, és most volt ez a kihívás, hogy nyomjam le a saját köridőmet. Önmagam ellen vezettem, a saját köreimet kellett megjavítanom. Idegölő volt, mert egész jó köreim voltak” – magyarázta a Mercedesnél megjelent interjújában.

„Tényleg nagyon menő volt. Gyerekkoromban természetesen játszottam F1-es játékokkal, alig vártam, hogy egyszer az én autóm is benne legyen, de miután eljutottam az F1-be, nem játszottam többet, nem is tudom, miért.”

„De ebben a játékban szerencsére nem kellett robotolnom, hogy eljussak a saját autómig, kaptam kreditet, hogy megvehessem. Hihetetlen, hogy mennyit fejlődtek a dolgok, hogy most a játékban az emberek megvehetik és vezethetik az autót, amit a csapatommal fejlesztettünk, építettünk.”

Kimi Räikkönenhez hasonlóan Hamilton sem rajong a szimulátorokért, nem nagyon ül a Mercedes high-tech eszközébe.

„Sosem szimulátorozok, vagyis csak nagyon-nagyon ritkán. A szimulátorral nagyon nehéz, mert a mozgás sosem tökéletes. Folyamatosan próbálják ezt fejleszteni. Otthon ülve meg aztán még az ülés sem mozog, hiába mondja az agy, hogy az autó megy, a test nem kap erről visszajelzést. Szóval felül kell írni az agyat, és én nem szeretem ezt. És persze egészen más, amikor az ember beül az igazi autóba.”

„Én semmi hasznát nem érzem a szimulátorozásnak, de amikor szórakozik az ember, a barátok, mások ellen játszik online, az persze plusz.”

Hamilton az interjúban elárulta, hogy annak ellenére, hogy versenyezni nem szokott online, más játékokat azért játszik, a közelmúltban Pierre Gaslyval és Charles Leclerc-rel Call of Duty-zott.

Kövess minket a Facebook-on!