A Forma-1 és egyéb versenyszériák koronavírus miatt lefújásának köszönhetően az elmúlt hetekben az e-sport, az online versenyzés egyre népszerűbbé válik, az eddig csak szűk réteg szórakozásának számító jelenséggel tíz- százezrek ismerkedtek meg mostanában.

A trendhez maga a Forma-1 is hozzájárult azzal, hogy a virtuális nagydíjak formájában elindította saját új versenyszériát, ám azon nem szerepel a teljes mezőny, csak a fiatalok egy része indul a futamokon, az igazi nagy nevek hiányoznak.

A napokban a renault-s Daniel Ricciardo például arról beszélt, hogy szerinte sokkal hasznosabban tölti az idejét, ha edz, mint ha a gép előtt ülne.

„Ismerve magamat, hogy mennyire erős bennem a versenyszellem, ha beszereznék egy szimulátort, akkor minden nap órákat töltenék vele. Az lenne a vége, hogy kihagynám az edzést, pedig szerintem az sokkal hasznosabb” – idézte a The New Daily a pilótát.

F1: Ricciardót nem kényszerítik szimulátorozásra 1

Cyril Abiteboul

A Renault csapatfőnöke azt mondja, ők maguk nem is fogják a részvételre kötelezni az állandó versenyzőiket.

„Szórakoztatóplatform, de teljesítményt is kíván” – mondta a szimulátoros versenyzésről az Auto Hebdónak. „Mi nagyon is rajta tartjuk a szemünket ezen a jelenségen. Szerencsére vannak ifjoncaink, akik ragyogó szimulátorosok, őket toljuk az előtérbe, ez a logikus” – utalt a dán Christian Lundgaardra és a kínai Kuan Jü-Csoura.

„Jó módszer ez a szurkolókkal való kapcsolat fenntartására, főleg a fiatal rajongók esetében, akik így össze is mérhetik magukat a pilótákkal, ami szerintem nagyon jó.”

„De az állandó versenyzőinket semmire nem fogom kötelezni, amihez nincs kedvük. A Liberty mindenkit biztat a részvételre, de a Hamiltonokat, Vetteleket, Ricciardókat nem kötelezi semmi. Hagyni kell, hogy mindenki hű maradhasson önmagához.”

Kövess minket a Facebook-on!