A múlt hétvégén is folytatódott a virtuális versenyzés. A The-Race.com szériájában most került sor Monacóra, ahol a legendák versenyén az első futamon Fernando Alonso nyert – Juan Pablo Montoya és Jan Magnussen előtt –, aki ezzel a virtuális hármas korona kétharmadát is elérte már, igaz, más kombinációban, mint a valóságban, hiszen míg a való életben Monacóban és a Le Mans-i 24 óráson győzött, és az Indy 500 hiányzik, az e-sportban Le Mans van még hátra számára.

A Forma-1 az Azerbajdzsáni Nagydíjat pótolta vasárnap este a virtuális utcai versennyel, a futam a williamses George Russell megdicsőülését hozta, ugyanis az angol ifjonc Barcelona és Monaco után zsinórban harmadik futamgyőzelmét szerezte. A rajt-cél győzelmet arató Russell mögött a Red Bull-os Alexander Albon, és a Mercedes tesztpilótája, Esteban Gutierrez zárt, a mclarenes Lando Norris eddig legjobb eredményét hozta a 4. hellyel.

Első ízben indult virtuális nagydíjon az Alpha Tauri-s Pierre Gasly és a Racing Point-os Sergio Perez – előbbi a 11. helyen ért célba, utóbbi a 15. lett. A francia és a mexikói eredménye nem meglepő, az annál inkább, hogy az Ausztráliában és Kínában győzelmeket arató Charles Leclerc csak Perezt előzte meg: a monacói az elején visszaesett, majd hiába próbálkozott különleges, kétkiállásos taktikával, semmire sem ment, beragadt a mezőny utolsó harmadába.

F1: Alonso újra nyert Monacóban 1

Kövess minket a Facebook-on!