A Forma-1 kedd délelőtt közzétette új 2020-as versenynaptárját, pontosabban annak első, nyári, európai felét, melynek keretében július elejétől szeptember elejéig 10 hét alatt hat helyszínen nyolc futamot rendeznek majd.

Ugyan Európában szinte mindenütt enyhülni látszik a koronavírus-járvány, sorra vezetik be a lazításokat, egyelőre semmit sem lehet biztosra venni – főképp az Egyesült Királyságban rendezendő két futamot illetően –, így az F1 vezetése vészforgatókönyvekkel, tartalék helyszínekkel is készül.

„A helyzet továbbra is képlékeny, az F1 pedig tovább folytatja a párbeszédet a szervezőkkel és a hatóságokkal. A szükségessé válik a naptár módosítása, az F1-nek vannak vésztervei, például a versenyrendezésre készen álló alternatív pályák” – közölték.

A Speed Week tudósítása szerint a 2020-as naptárból kipottyant Német Nagydíj helyszíne, Hockenheim, valamint az olaszországi Mugello a két kiszemelt pálya.

A futamokat mindenütt zárt kapuk mögött, nézők nélkül rendezik majd, a versenyhelyszíneken pedig szigorú óvintézkedéseket vezetnek be, mint kiderült, egyebek mellett a rajt- és a díjkiosztó ceremóniákat is átalakítják majd.

Kövess minket a Facebook-on!