Érdekes dolgot árult el a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff az alakulat YouTube-csatornáján megjelent legújabb interjújában: míg Lewis Hamiltonnal folyamatos kapcsolatban van, Valtteri Bottasszal hosszú ideje egy szót sem váltott.

„Teljesen a pilótákra bízom” – mondta a kommunikációról. „Ha nincs semmi sürgős dolog, akkor hagyom, hogy ők intézzék belátásuk szerint. Valtterivel nem beszéltem, de úgy tudom, magánéletileg nagyon jó most neki, aminek örülök” – utalt arra, hogy a tavaly ősszel elvált finn az év eleje óta új barátnőjével, a kerékpározó Tiffany Cromwell-lel élvezi a kényszerszünetet.

„Lewisszal nagyon is tartom a kapcsolatot, rendszeresen beszélünk WhatsAppon, folyamatosan tájékoztatjuk egymást” – tette hozzá.

Idén mindkét Mercedes-pilóta szerződése kifut, egyelőre egyikükkel sem hosszabbítottak – fel lesz adva a lecke, hiszen Hamilton és Bottas mellett a piacon lesz a Ferraritól távozó Sebastian Vettel, ráadásul a Williamsnél ott tanulja a szakmát saját ifjoncuk, George Russell is.

„Egyrészt ott vannak az adatok” – magyarázta Wolff, hogyan döntenek majd a felállásról. „Megnézzük az eredményeket, egészen az alsóbb kategóriákig, megnézzük, a csapattársakhoz képest hogyan teljesít a versenyző. Aztán pedig ott az emberi oldal is, ami szintén nagyon fontos – hogyan illeszkedik a pilóta a csapat struktúrájába, milyen lenne a csapattársak közti dinamika, mik a jövőt illető tervek?”

„Összetett dolog ez, a fenti tényezők mind számítanak. Közösen tárgyaljuk meg ezt, mindenki elmondja a véleményét, és általában a csoport minden tagja egy véleményen is van.”

Kövess minket a Facebook-on!