2016 Forma-1-es világbajnoka, Nico Rosberg a sportág hivatalos oldalának adott videointerjút, amelyben egyebek mellett volt mercedeses csapattársáról, a hatszoros bajnok Lewis Hamiltonról is beszélt. A német azt mondta, Hamilton lenyűgöző a kerék a kerék elleni csatákban.

„Egyszerűen hihetetlen, ahogy az autóval helyezkedik. Bármikor, amikor összecsaptunk, mindig képes volt a szürke zónában maradni. Amikor én próbálkoztam, néha rögtön átestem a határon, de ő nagyon ügyesen tartja magát a szürke zónában, sosem lehetett semmiért 100 százalékosan felelőssé tenni, ez mindig is erőssége volt. Egyik erőssége a sok közül” – méltatta.

F1: Hamilton a szürke zóna királya 1

Rosberg Hamilton előtt Michael Schumacher mellett vezetett a Mercedesnél, együtt töltött három évük alatt összességében eredményesebb is volt a hétszeres bajnok legendánál, de így is komoly kihívásnak látta, amikor az angolt szerződtették mellé.

„Úgy voltam vele, hogy oké, a legkeményebb ellenfélen túl vagyok, erre hallom, hogy Lewis Hamilton jön a csapathoz. És én tudtam, milyen jó Lewis, hiszen gokartban évekig versenyeztem ellene, én mindig is tudtam, hogy milyen különleges.”

„De Lewis érkezése nem ébresztett bennem negatív gondolatokat, sokkal inkább vártam a kihívást. Mire a Mercedeshez igazolt, ő már világbajnok volt, én pedig egyetlen Forma-1-es futamgyőzelemmel bírtam. Érkezett a nagy Lewis Hamilton, szóval a statisztikák tekintetében eléggé egyenlőtlen volt a felállás, de vártam ezt, elfogadtam. És addigra én is sokat tanultam, így az első pillanattól kezdve tudtam tartani vele a lépést, egészen az utolsóig.”

F1: Hamilton a szürke zóna királya 2

Bár három közös évükből kétszer kikapott Hamiltontól, Rosberg tényleg sokkal közelebb volt az angolhoz, mint Valtteri Bottas, nem egyszer erőből győzte le őt, ami persze alaposan el is mérgesítette a viszonyukat.

„2013-ban még minden simán ment, ugyanis nem a futamgyőzelmekért küzdöttünk, korábban pedig a legjobb barátok voltunk. Szóval jól indult a dolog. De aztán 2014-ben, amikor már a győzelmekért, a bajnoki címért ment a verseny, észre lehetett venni, mert óriási volt a tét. Az álmunk volt a tét, hiszen mindketten arról álmodtunk, hogy világbajnokok legyünk a Mercedesszel. Szóval jönnek a kompromisszumok, és persze a barátság szenved hátrányt a győzelmek kedvéért. Apró lépésekből állt, de lassan felgyűlt a dolog. Húzós volt” – magyarázta.

Kövess minket a Facebook-on!