Mindenki máshoz hasonlóan a hatszoros világbajnok címvédő Lewis Hamilton is izolációban töltötte az elmúlt heteket, de a Mercedes pilótája igyekszik a kényszerszünet pozitívumát is meglátni.

„Bizonyos értelemben szinte áldás, ugyanis most még jobban tudom értékelni azt, amit szeretek, amit csinálok. És most még nagyobb energiát, elszántságot, motivációt érzek arra, hogy hozzam a további eredményeket, folytassam a munkát ezzel a nagyszerű csapattal. Izgatottan várom a jövőt” – mondta a csapatnak adott interjújában.

„Munkamániás vagyok, imádom az idény jelentette kihívást. Hiányzik a csapatom, a barátaim, ahogy mindenkinek, nekem is hiányzik a csapatom, a barátok.”

„De az elmúlt öt évben eszembe jutott már, hogy testileg és szellemileg is jót tenne, ha egy évet pihenhetnék, de úgy gondolom, hogy egy karrierje csúcsán járó sportolónál nem fér bele, hogy egy évre kiszálljon. A technika olyan gyorsan fejlődik, hogy folyamatosan képben kell lenni az autóval. A szabadság egyszerűen nem opció. De most kaptunk egy kvázi-vakációt, amit nagyon élvezek. Frissebbnek, egészségesebbnek érzem magam, mint valaha.”

Ha minden jól alakul, a versenyzés júliusban indulhat újra, bár az első futamok – a Red Bull Ringen, Silvertone-ban, a Hungaroringen – zárt kapuk mögött, nézők nélkül zajlanak majd. Ennek nem örül a bajnok.

„Ürességet éreztem, amikor erről hallottam. A nézőktől az a verseny, ami. Bárhova megyünk világszerte, minél több a néző, annál nagyobb a hangulat. Erről szól Silverstone, erről szól Monza, szóval nagyon üres lesz így.”

„Olyan lesz, mint egy tesztnap, sőt, rosszabb, mert bár Barcelonában sincs sok néző olyankor, de még oda is kijönnek páran. Most tényleg egy szál ember sem lesz, az üres lelátókat látjuk majd vezetés közben. De versenyezni kell” – magyarázta a hatszoros világbajnok, hozzátéve, hogy számos szurkolótól kapott már üzenetet arról, mennyire hiányzik az embereknek a sport.

Kövess minket a Facebook-on!