Ha 2020-ban sikerül Forma-1-es világbajnokságot rendezni, az idény biztosan rövidebb lesz a tervezett 22 fordulónál, jó esetben is csak 15-18 futamból áll majd a szezon.

Kevesebb futam esetén az egyes eredmények természetesen felértékelődnek, ami komoly dilemma elé állíthatja majd a versenyzőket.

A renault-s Esteban Ocon nemrég arról beszélt, hogy a kevesebb verseny miatt jobban kell vigyázni, mert nem lesznek „jokerek”, nem fér bele a nullázás, a ferraris Charles Leclerc viszont arra világít rá, hogy az eredmények maximalizálása érdekében többet is kell majd kockáztatni.

„Kevesebb futam mellett a pilóták több kockázatot vállalnak majd. Előfordulhatnak majd meglepetések, izgalmas lesz nézni. Meggyőződésem, hogy továbbra is a Mercedes és Lewis Hamilton lesz a favorit, akkor is, ha csak nyolcfutamos lesz a bajnokság, de valószínűleg mindannyian többet kockáztatunk majd rizikós stratégiákkal, rizikós előzésekkel” – idézte a Crash.net a monacóit.

Leclerc úgy véli, a hosszú-hosszú kényszerszünet után nem lesz könnyű visszarázódni a versenyzésbe:

„Nehéz lesz. Ha sokáig nem csinálja ezt az ember, akkor nehéz visszatérni abba mentális állapotba, abba a buborékba, amire az autóba való beszállás előtt szükség van.”

Kövess minket a Facebook-on!