A Forma-1 vezetésének reményei szerint júliusban elindulhat a 2020-as szezon, decemberig összesen 15-18 futam zajlana.

A 2020-as idény eredetileg új rekordot jelentett volna a maga 22 fordulójával, de a koronavírus-járvány miatt végül a 90-es évekig megszokottra rövidül a bajnokság.

Korábban a ferraris Sebastian Vettel arról beszélt, hogy a rövidebb szezon a bajnoki cím értékét nem csökkenti, a kevesebb nagydíj ugyanakkor felértékeli az egyes versenyek eredményeit, míg a 2016-os világbajnok, Nico Rosberg azt emelte ki, hogy nagyobb esély lehet a meglepetéseredményekre.

„Most nem lesznek jokerek!” – mondta a tavalyi kényszerpihenő után idén a Renault-nál visszatérő Esteban Ocon a 2020-as szezonról. „Most nem férnek bele a kiesések, nagyon fontos lesz minden futamon célba érni, minden elérhető pontot megszerezni.”

F1: Rövidebb idény, kevesebb joker! 1

Hivatalosan még nem erősítették meg, de egyértelműen a tervek között szerepel, hogy némelyik versenyhelyszínen – a Red Bull Ringen, Silverstone-ban, esetleg akár a Hungaroringen is – két-két futamot rendezzenek. Vannak, akik szerint ez nem lenne jó, ugyanis előnybe hozná azokat a csapatokat, pilótákat, akiknek fekszik az adott pálya, míg azok duplán járnának rosszul, akiknek nem.

Ocon szerint a versenyzők tekintetében biztosan nem ismétlődne ugyanaz az eredmény a két futamon:

„Ha az ember győz, akkor nyilván szeretne ismételni, de a Forma-3-ban és a DTM-ben már szereztem tapasztalatokat erről, és soha nem ugyanaz az eredmény. A második alkalommal mindig jobban megy az ember. A dolgok változnak, a második alkalommal egyesek jobban dolgoznak, mások meg nem javulnak ugyanannyit, szóval nagyon is más lenne, ha ehhez folyamodnánk.”

Kövess minket a Facebook-on!