A Forma-1 vezetése jelenleg gőzerővel dolgozik azon, hogy az év második felére tető alá hozzon egy 15-18 futamos világbajnokságot.

A jelenlegi állás szerint júliusban, Ausztriában indulna az idény, majd jönne Silverstone – más helyszíneket hivatalosan még nem említettek, ahogy hivatalosan eddig az sem hangzott el, hogy egy-egy pályán több futamot is tarthatnak majd, de a versenyek számának felduzzasztásához valószínűleg erre is szükség lesz.

A német Bild most publikált egy naptártervet, ha az valódi, akkor a Red Bull Ring és Silverstone mellett a Hungaroring is dupla versenyre készülhet augusztusban.

Kitűnik, hogy sem Hollandiával, sem Belgiummal, sem Olaszországgal nem számolnak, ezért is lehet szükséges a magyarországi duplázás is, méghozzá az eredetinél későbbi időpontban, augusztus közepén.

A Magyar Nagydíj(ak) után háromhetes szünet jönne, ám aztán rögtön két utcai futam, a júniusról halasztott bakui verseny, majd Szingapúr következne – a délkelet-ázsiai városállam egy négyes szériát nyitna, ami az Orosz, a Kínai és a Japán Nagydíjjal folytatódna.

Az idény utolsó szakaszába két halasztott futamot szúrnának be: november végére Vietnámot, a december 13-i szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj elé pedig a szomszédos Bahreint.

Kövess minket a Facebook-on!