A Forma-1 2020-as, eredetileg 22 fordulósra tervezett idénye a globális koronavírus-járvány miatt biztosan nem valósul meg, a sportág vezetése azt reméli, hogy az év második felében, akár jövő januárig nyújtva, 15-18 fordulót rendezhetnek majd meg.

A sűrített menetrend egyik kulcseleme lehet a hétvégék háromról kétnaposra való rövidítése, de a napokban Silverstone és a Red Bull Ring részéről is felmerült, hogy akár több futamnak is otthont adhatnának.

A 2016-os világbajnok Nico Rosberg is ezen a vonalon gondolkodott, de a volt Williams- és Mercedes-pilóta még egy elemmel megtoldotta ezt:

„Talán lehetnének egy kicsit kreatívak, rendezhetnének olyan duplafutamos hétvégéket, amelyeken szombaton az egyik irányban mennének a pályán, vasárnap pedig az ellenkező irányban” – mondta a Deutsche Wellének.

Tegyük hozzá gyorsan, hogy Rosberg ötlete nagyon kevés pályán lenne megvalósítható, ha egyáltalán, ugyanis a bukótereket, ütközésvédelmi eszközöket (korlátok, gumifalak) egy konkrét irányhoz tervezik, fordítva egyszerűen nem működnek.

Rosberg szerint az F1 mielőbbi újraindításának fontos eleme lehet a zárt kapus futamrendezés:

„Sokat segíthetne, ha nézők nélkül rendeznének versenyeket. Úgy sokkal hamarabb meg lehetne tartani bizonyos futamokat, hiszen azzal ki lehetne kerülni a több mint 100 ember gyülekezésére vonatkozó tilalmakat. Ez is egy kis előny.”