A globális koronavírus-járvány miatt a 2020-as Forma-1-es szezon első harmada-fele elúszott, a sportág vezetése az év második felében, akár 2021-be is átnyúlóan szeretne majd minél több futamot megtartani.

A logisztika miatt persze ez nem lesz könnyű, a Brit Nagydíjnak otthont adó Silverstone pedig jó érzékkel már most jelezte, náluk akár több futamot is meg lehetne tartani.

„Én mindössze jeleztem a Forma-1-nek, hogy készek vagyunk minden lehetséges módon segíteni a bajnokság érdekében” – nyilatkozta a pálya ügyvezető igazgatója, Stuart Pringle a Sky Sportsnak.

„A csapatok többségének a pályától kőhajításnyira van a központja, így a szervezés elég sima ügy lenne. Az infrastruktúránk is állandó. A csapattagok pedig akár minden este hazatérhetnének, a saját ágyukban aludhatnának. Szóval örömmel segítenénk, ha szükséges.”

Silverstone szerdán jelezte, hogy ők egészen április végéig kivárnak a július közepére tervezett Brit Nagydíj megtartását illető döntésükkel, Pringle a Sky Sportsnak elmagyarázta, hogy egyszerűen azért, mert megtehetik:

„A miénk állandó pálya. Nem utcai helyszín, nálunk minden a helyén van, megvan az infrastruktúra, emellett nagyon tapasztalt stábunk is van, tudjuk, mit csinálunk, ezért belefér, hogy április végén döntsünk, ami ráadásul a Forma-1-nek is időt ad a saját terveik tisztázására.”

„Nálunk bármikor lehet verseny, persze okkal van akkor, amikor, ugyanis a brit nyár a legalkalmasabb időszak erre. Nem véletlen, hogy Wimbledon, a Brit Nagydíj és a golfbajnokság is egy nagyon rövid időszakon belül zajlik, hiszen akkor van a legnagyobb esély a jó időre. Mi négy hét múlva döntjük el, jó-e a július 19-i időpont vagy sem.”