Lewis Hamilton a hónap elején egy jótékonysági rendezvényen vett részt Londonban, ahol két, azóta koronavírus-fertőzöttként azonosított hírességgel is találkozott. A hatszoros világbajnok Mercedes-pilóta ugyan tünetmentes, nem tesztelték, de a biztonság kedvéért az Ausztrál Nagydíj lefújása után is Ausztráliában maradt önkéntes karanténban.

A 35 éves versenyző a közösségi médiában arra figyelmeztetett, mindenkinek ugyanígy kellene tennie, felelőtlenség nem elkülönülni:

„Nagyon elszomorít, mennyien halnak meg. Tudom, hogy többségünknek igen korlátozott tudása van arról, hogyan és miért is történt ez, és nem is tehetünk sokat azon kívül, hogy igyekszünk elkülöníteni magunkat, hogy megakadályozzuk a megfertőződést és mások megfertőzését. De vannak, akik még most is diszkókba és bárokba járnak, nagy rendezvényekre, ami szerintem borzasztóan felelőtlen és önző viselkedés” – üzente az Instagramon.

„Minden egyes nap imádkozom a családom egészségéért, és a tiétekért is. Imádkozom azokért, akik a boltokban dolgoznak, a futárokért, az orvosokért és nővérekért, akik a saját egészségük kockáztatásával segítenek másoknak és tartják fenn az országok működését. Ők a hősök. Emberek, vigyázzatok magatokra!”

„Érdemes most végiggondolni az életünket és azt, hogyan lehet jó irányba változtatni a jövőben. Remélhetőleg az emberek még inkább ráébrednek, hogy az egészség felbecsülhetetlen érték, hogy mennyire fontos, hogyan bánunk a testünkkel, mit fogyasztunk és hogy milyen fontos a higiénia. Eddig garantáltnak vettük az életet, remélem, a jövőben már nem így lesz!” – osztotta meg gondolatait.

Hamilton: Önző, felelőtlen viselkedés! 1

Hamilton: Önző, felelőtlen viselkedés! 2