Alappal gyanítottuk, hogy Lewis Hamilton nem pusztán jókedvéből maradt Melbourne-ben a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj múlt pénteki lefújása után is: a hatszoros világbajnok Mercedes-pilóta mostanra közölte, hogy önkéntes karanténban van.

A 35 éves angol még március 5-én vett részt egy jótékonysági rendezvényen két, azóta koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált hírességgel, a kanadai miniszterelnök feleségével, Sophie Trudeau-val és a filmszínész Idris Elbával.

Hamilton a közösségi médiában öntött tiszta vizet a pohárba:

„Az egészségem találgatások tárgyává vált, miután két olyan személlyel voltam egy rendezvényen, akiket azóta pozitívan teszteltek koronavírus-fertőzéssel. Szeretném tudatni, hogy jól vagyok, egészségesnek érzem magam, naponta kétszer edzek. Nincs semmilyen tünetem, így van ez már 17 napja, amióta Sophie-val és Idrisszel találkoztam. Beszéltem is Idrisszel, örömmel hallottam, hogy ő is jól van” – magyarázta.

„Az orvosommal is konzultáltam, többször is rákérdeztem, hogy kellene-e teszteltetni magam, de az az igazság, hogy korlátozott mennyiségű teszt áll rendelkezésre, és vannak, akiknek sokkal nagyobb szüksége van rájuk, főleg, hogy én teljesen tünetmentes vagyok.”

„Szóval egyszerűen elkülönítettem magam az elmúlt héten, egészen pontosan azóta, hogy múlt pénteken lefújták az első szabadedzést, távol is tartottam magam másoktól.”

„A legfontosabb az, hogy mindannyian pozitívak maradjunk, tartsunk távolságot egymástól, különüljünk el, ha szükséges, és rendszeresen mossunk kezet szappannal és vízzel legalább 20 másodpercig!”

„Köszönöm az üzeneteket, innen a távolból is pozitív energiát és szeretet küldök mindenkinek! Vigyázzatok magatokra!” – zárta üzenetét Hamilton.