A globális koronavírus-járvány miatt a 2020-as Forma-1-es szezon eleje összeomlott, a rekordhosszúnak tervezett 22 fordulóból a legelsőt (Ausztrália) törölni kellett, a következő hatot (Bahrein, Vietnám, Kína, Hollandia, Spanyolország, Monaco) pedig elhalasztották.

Az F1 vezetése, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a csapatok képviselői csütörtökön telekonferencián tekintették át a helyzetet és a jövőt, döntöttek a májusi versenyek halasztásáról, a 2021-es műszaki szabályok bevezetésének 2022-re tolásáról, a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey utólag elmondta, arról is, hogy a versenynaptár újratervezésébe nem szólnak bele a csapatok.

„Ebben a rendkívüli időszakban, több futam elhalasztását és a nyári szünet március-áprilisra való előhozását követően az FIA-val együtt különleges rugalmasságot kértünk a csapatoktól az idény újratervezésére. A megbeszélésen mindenki támogatta, hogy a lehetős legtöbb elhalasztott futamot próbáljunk megtartani, amint biztonságos lesz. A Forma-1 és az FIA ki fogja dolgozni a frissített 2020-as naptárt, ennek során konzultálunk majd a csapatokkal, de a jóváhagyásukra nem lesz szükség. Így meglesz a kellő rugalmasság, hogy megegyezhessünk az érintett versenyszervezőkkel és készen álljunk, amikor kell” – magyarázta az amerikai üzletember.