A Forma-1 vezetésének eredeti reményei szerint már 2019-ben utcai futamot tartottak volna Miamiban, ám a floridai nagyvárosban újabb és újabb nehézségek adódnak. A városközpontba megálmodott pályáról már le kellett mondani, és annak ellenére, hogy az agglomerációban található Hard Rock stadion bejelentkezett új helyszínként, a helyi lakosok ellenállása miatt ott sem lesz egyhamar verseny, pereskedés kezdődik.

Az F1-et 2017 elején megvásárló amerikai Liberty Media nagyon-nagyon szeretne második, esetleg harmadik USA-beli futamot is, de kezdik belátni, hogy nem lesz könnyű dolguk.

„Tudtuk, hogy nem megy majd gyorsan a dolog az USA-ban. Másrészt viszont be kell ismernünk, hogy tovább tart, mint reméltük. Frusztráló, mert nagyon sok időt és energiát fektettünk ebbe, de egyre bonyolultabb az ügy” – nyilatkozta a Forma-1 vezérigazgatója, Chase Carey Miamiról a német Motorsport-total.comnak.

F1: Öt-tíz év, mire lesz valami Miamiból 1

„Úgy gondolom, hogy el kell fogadnunk, hogy reálisan 5-10 éves időkeretben kell gondolkodnunk. A cél most már az, hogy a mostantól számított öt-tíz évben legyen verseny. Ha így nézzük, 12 hónap csúszás nem nagy dolog – persze ez nem jelenti azt, hogy ne lenne egyre bosszantóbb a helyzet.”

Míg Miamira a közeljövőben nem lehet számítani, lehetséges helyszín lehet a nemrég az amerikai autóversenyzés doyenje, Roger Panske által felvásárolt indianapolisi pálya.

„Ismerem Penskééket, már azelőtt kapcsolatba léptünk, hogy megvették Indianapolist. De az esetleges tárgyalásokról most nem mondhatok semmit. Azt tudjuk, hogy érdeklődnek az F1 iránt. Természetesen egy legendás pályáról van szó, Monaco és Le Mans mellett a hármas korona harmadik ága. Ez mindent elmond a jelentőségéről” – mondta az F1-es Amerikai Nagydíjnak 2000 és 2007 között már otthont adó helyszínről.

F1: Öt-tíz év, mire lesz valami Miamiból 2