A Forma-1 2017 elején érkezett új tulajdonosa, a Liberty Media a kezdetek óta dolgozik egy második USA-beli nagydíj tető alá hozásán.

Jó ideje a floridai Miami a kinézett helyszín, de az első a város központjába tervezett pálya a helyi lakosok ellenállása miatt ellehetetlenült. Tavaly az agglomerációban található Hard Rock stadion – a Miami Dolphins otthona – jelentkezett be, a sportlétesítményt és a körülötte lévő parkolókat ajánlva az új pálya helyszínének.

A tervek el is készültek, de Miami Gardens helyi lakosai szintén ellenkeztek, a forgalmi terhelés, a zaj- és a légszennyezés miatt igyekeztek megakadályozni a futam rendezését.

A verseny rendezést betiltani kívánó indítvány a legutóbbi szavazáson nem kapott többséget – 6-6-os döntetlen volt –, azaz mehet tovább a szervezés.

F1: Fontos fejlemények Miamiban 1

Azért messze nem teljes a diadal, ugyanis a pálya vonalán módosítani kellett, kikerültek a közutak, kizárólag a stadionra és a parkolóra korlátozódik a versenyzésre szolgáló aszfaltcsík.

Az sem biztos, hogy így lesz valami a futamból, ugyanis az ellenzők táborába tartozó egyik képviselő, Barbara Jordan a szavazás után rögtön pert indított a Hard Rock stadion ellen.

„A küzdelem még nem ért véget. Szerintem a Forma-1-nek sem hiányzik az ilyen publicitás, de jobb, ha felkészülnek rá” – mondta egy tiltakozó megmozduláson Jordan.