Lewis Hamilton – több más versenyzőhöz hasonlóan – jelenlegi szerződése végéhez ér a 2020-as idényben. A hatszoros világbajnok hamarosan megkezdi a tárgyalásokat a Mercedesszel, de egyelőre azt sem lehet teljesen kizárni, hogy mondjuk a Ferrarihoz igazoljon, sőt, a visszavonulás is opció lehet 2021-re.

„Lehet, hogy Lewis a coloradói birtokán lógatja majd a lábát, vagy a Mercedesnél vagy a Ferrarinál lesz. Szerintem ezek a lehetőségek” – mondta a német RTL-nek volt csapattársa, a 2016-os világbajnok Nico Rosberg. „Nehéz a helyébe képzelnem magam. Annyi mindent elért és annyi mindent csinál. Végső soron azon múlik majd a dolog, mennyire lesz versenyképes az autója.”

Hamilton idén a győzelmek számában megelőzheti, a világbajnoki címek számában beérheti Michael Schumachert.

„Idén Hamilton minden idők legjobbjává válhat, ha elviszi Schumacher rekordját, ki hitte volna? Nekem volt szerencsém mindkettejükkel versenyezni, de nem hasonlítom össze őket. Michael igazi munkamániás, Lewis pedig szenvedélyesen szereti az F1-et. Két kivételes versenyző” – magyarázta a 2010-12 között Schumacher mellett három idényt lehúzó Rosberg.

Rosberg: Hamiltonnak három lehetősége van 1

A schumacheri rekord beállításához persze győzni is kell, de sokan azt remélik, hogy idén már tényleg valódi ellenfele lesz Hamiltonnak, például a Red Bull-os Max Verstappen.

„Verstappen egyszerűen szenzációs” – mondta a hollandról Rosberg. „Mindig élvezet figyelni, nélküle kevésbé szórakoztató a verseny. Az egyik legnagyobb tehetség és talán a leggyorsabb pilóta. Lehetséges, hogy idén olyan autót kap, amivel a bajnoki címért küzdhet. Már tavaly is lenyűgöző volt, hogy egy gyengébb autóval is maga mögé utasította mindkét Ferrari-pilótát.”