Olasz lapok szerint Lewis Hamilton meggondolta magát, és a korábban egyeztetett kettő helyett négyéves hosszabbítást szeretne a Mercedestől, ráadásul évi 55 millió eurós fizetésért cserébe.

A hatszoros világbajnok túl magas igényei miatt állítólag megrekedtek a tárgyalások – ő maga viszont azt állítja, hogy igazából még el sem kezdődtek, kamusztorikat terjesztenek róla.

“Csak tájékoztatásul: Toto és én még nem is beszéltünk a szerződésről” – írta Hamilton az Instagramon. “Jelenleg semmiről nem egyeztetünk, csak az újságok kreálnak sztorikat.”

Egy másik hír szerint még el sem dőlt, hogy a Mercedes marad-e a Forma-1-ben, egy február 12-i megbeszélésen tárgyal erről a Daimler vezérkara.

Egy Mercedeshez közel álló forrás ugyanakkor azt mondta a Reutersnek, hogy semmilyen tárgyalás nem lesz ezen a napon, Ole Källenius Daimler-elnök pedig egy rövid és velős “nem igazzal” kommentálta azokat a feltételezéseket, hogy a Mercedes az F1-ből való kiszállásra készülne.

Toto Wolff csapatfőnök szerint értelmetlen arról is spekulálni, hogy a Mercedes esetleg eladná a csapatot, de motorszállítóként marad, mert a németek számára csak gyári csapattal van értelme folytatni a projektet.

“Van négy csapatunk, magunkkal együtt. Csak terhes vagy nem terhes lehet valaki, olyan nincs, hogy félig terhes. Szóval vagy részt veszünk az F1-ben, vagy nem” – magyarázta Wolff.