A Mercedes hivatalosan továbbra is csak az idei szezon végéig kötelezte el magát a Forma-1 mellett, még mindig nem dőlt el, 2021-től is marad-e a gyári csapat. A maradás mellett szól, hogy a Mercedes az F1 legerősebb csapata, ellene viszont, hogy a konszern eurómilliárdos spórolásra készül éppen, amibe a Forma-1 talán nem fér bele.

Az elmúlt évek sikersorozata miatt az újabb győzelmeknek talán nem is lenne akkora értékük, ami indokolná a folytatást, ráadásul úgy hírlik, még Lewis Hamilton is túl sokat kér az újabb aláírásért cserébe.

A Daimler vezetősége február 12-én ülésezik, ezen a megbeszélésen dől el, hogy marad-e a csapat a Forma-1-ben. A motorszállítóként való maradás kvázi biztos, a csapattal kapcsolatban viszont számos opció elképzelhető.

A február 12-i üléssel kapcsolatos hírekre válaszul ismét felerősödtek azok a spekulációk, amelyek szerint Lawrence Stroll Toto Wolff-fal közösen vásárolná ki a csapatot, amit rögtön Aston Martinra nevezne át.

Stroll a Racing Pointot ebben az esetben nem tartaná meg, azonnal vevőt keresne a jelenlegi csapatára. Az Aston Martin nem kommentálta a híreket, sőt egyelőre a Mercedes sem reagált a spekulációkra.

Ola Källenius, a Daimler elnöke ugyanakkor röviden kommentálta a Racefans és az Autocar értesülését: “Nem igaz” – válaszolta arra a kérdésre, hogy kivonul-e a Mercedes a Forma-1-ből. A Reutersnek egy Mercedeshez közel álló forrás arról is beszélt, hogy február 12-re semmilyen F1-gyel kapcsolatos tárgyalás nincs tervben.