A Ferrari utoljára 2007-ben nyert egyéni, 2008-ban konstruktőri világbajnoki címet, a csapat az elmúlt évtizedet a Red Bull, majd a Mercedes „árnyékában” töltötte.

A Scuderia élére egy éve kinevezett Mattia Binotto szerint nem is érdemes azt várni, hogy hamar, mondjuk már az idei évtől az élre törhetnek.

„A győzelmi széria elindításához, ahhoz, hogy stabilan a Mercedes elé kerüljünk, még kell néhány év” – mondta a Motorsport.com olasz kiadásának.

F1: Évekig tarthat a Ferrari felemelkedése 1

„De azzal is tisztában vagyok, hogy a Ferrarinak erkölcsi kötelessége, hogy minden évben a győzelemre hajtson. Ezért úgy is állunk neki 2020-nak, hogy jól akarunk teljesíteni, nem a második hely a cél.”

„De azt is el kell ismerni, hogy a csapat beéréséhez, a megfelelő know-how-hoz, a dominanciához szükséges hatékony működéshez nem elég két nap” – magyarázta Binotto.

Lehetséges, hogy Binotto előre igyekszik felkészíteni a Ferrari-szurkolókat egy újabb felemás évre, hiszen a pletykák szerint a 2020-as autó egyelőre nem hozza a remélt eredményeket a szélcsatornában és a szimulátoron, ráadásul a tavaly óta épülő vadonatúj szimulátor is csak valamikor tavasszal készül el, így a felkészülés, a tesztelés és az első futamok során még a régi, évtizedes darabra lesznek kénytelenek hagyatkozni.